храм
храм
храм

Вести

24.04.2022.

ВАСКРС 2022

Васкрс, један од најлепших и највећих празника, празник над празницима, и ове године је молитвено, у радости и благодати прослављен у нашем Храму, окупљањем великог броја верника на Васкршњем јутрењу најпре а потом у продужетку и на Божанственој и Светој Васкршњој Литургији.

Ове године је трудом и љубављу нашег брата Ђорђа, у наш Храм након Литургије у Велику суботу унет Благодатни Огањ, те је сабрани народ истим на дан Христовог васкрснућа палио свеће.

Сабрани у љубави и радости,у храму испуњеном до последњег места, један путир је једва био довољан за свету тајну причешћа.

Као и претходних година, ово величанствено јутро улепшали су и наши најмлађи парохијани који су припремили приредбу уз пратњу чланица етно групе Огањ.

Потом је у порти нашег светог храма уследило традиционално надметање у куцању јаја а верни народ је наставио дружење за трпезом љубави у нашем парохијском дому.

Својим парохијанима и осталом верном народу о. Јован је пожелео срећне васкршње празнике, добро здравље и Божији благослов, са жељом и надом да вазда будемо окупљени на светој Литургији прослављајући васкрслог Господа и једни друге поздрављајући победоносним и најрадоснијим хришћанским поздравом :

"ХРИСТОС ВАСКРСЕ! ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!"