храм
храм
храм

Вести

12.02.2021.

Посета Владике Василија

У петак 12. фебруара 2021. године на празник Света Три Јерарха, Његово Преосвештенство епископ сремски Господин Василије служио је Свету Архијерејску литургију у храму Свете Великомученице Марине – Огњене Марије на Парагову. Епископу су саслуживали протојереј- ставрофор Гавро Милановић, архијерески намесник подунавски, презвитер Јован Рајак, старешина храма и ђакон Горан Власац, а чтецирали су чтечеви Горан Карталија и Стефан Зеленковић, ученици петог разреда Карловачке богословије. Лепоти богослужења придодао је својим појањем храмовни хор Огњене Марије.

Епископ је у својој богонадахнутој беседи истакао важност јединства у породици, у друштву, а нарочито о јединству Цркве као што је било јединство Света Три Јерарха, као и на опасност од разједињавања, које потиче од појединца. Епископ је замолио окупљене вернике да појачају своје молитве у време сабора за избор новог поглавара наше помесне Српске православне цркве, који ће се одржати у четвртак 18. фебруара, те да се изабере најдостојнији међу архијерејима за српског патријарха.

Након Свете литургије уприличена је трпеза љубави у сали парохијског дома, на којој се обратио и окупљене поздравио председник црквено општинског одбора г. Жарко Живковић, као и старешина храма презвитер Јован Рајак. Ово је уједно и прва трпеза љубави у присуству епископа Василија у сали новог парохијског дома.

Стефан Зеленковић
Матурант карловачке богословије