храм
храм
храм

Вести

28.08.2023.

Великогоспојинске радости у нашем храму и литургијска крштења

И зато у овом празнику нема нимало жалости, ни надгробнога ридања, ни јада. Само светлост, само радост! И као да се свакоме од нас који се приближава неизбежном прагу смрти – у празнику Успења – отварају двери из којих почињу да просијавају и блистају зраци долазеће победе, долазећег Царства Божијег!

О.Александар Шмеман

У навечерје празника Успења Пресвете Богородице у недељу 27.8.2023. Велико бденије служио је отац Јован Рајак у присуству великог броја верног народа. Радост овог предивног Богородичиног празника наставила се и сутрадан кад је на сам празнични дан, служена Света Литургија и у склопу ње обављено четврто по реду литургијско крштење у нашем храму. Овом радосном догађају присуствовали су многобројни верници наше парохије који су својим отпојавањем и молитвеним саборовањем здушно узели учешћа у овом свечаном сједињењу са Богом и уласку у Цркву наших драгих парохијана, сестре Јелене и брата Алексе, крштеног Јован. Својим присуством и активним учешћем окупљени верни народ је посведочио да је Света Тајна Крштења саборни чин и да треба да се тиче целе црквене заједнице а не само поједница.

Окупљеном народу се потом обаратио отац Јован, честитао празник Успења Пресвете Богородице са жељом да нас Господ Бог молитвама Пресвете Богородице учврсти и утврди у вери у једну свету и апостолску цркву и произнео беседу о празнику Велике Госпојине и Светој Тајни Крштења.

Празнично славље је настављено у радости и весељу у порти Храма уз послужење које су нам припремили наши нови чланови заједнице, сестра Јелена и брат Јован.

У недељу 3.9. 2023. имали смо част и радост да присуствујемо још једном литургијском крштењу, током којега је наша заједница постала богатија за још једног члана, дечака Василија.

Трудом и љубављу породице новокрштеног Василија, приређена је трпеза љубави за окупљене вернике.

На многа и блага лета да буде живот у Цркви нашим новокрштеним парохијанима и њиховим кумовима и породицама.

Пресвета Богородице, спаси нас!