храм
храм
храм

Вести

30.07.2019.

Црквена слава Огњена Марија

Храмовна слава, Света великомученица Марина, свечано и молитвено је прослављена 30.07.2019. године у Сремској Каменици. Верни народ је најпре у свечаном и радосном духу дочекао свог најдражег госта Владику сремског г. Василија. Свету архијерејску Литургију су са Епископом Василијем саслуживали протосинђел др Клеопа Стефановић професор Карловачке богословије; јеромонах Евгеније Пилиповић из манастира Раковца, јереј Немања Теофиловић из Сусека и јереј Милош Маријанац из Буђановаца. Окупљеном народу се својом беседом обратио отац Клеопа истичући у њој велике подвиге и силину вере Свете Великомученице Марине. Песме хвале и славе Господу узнео је храмовни дечији хор предвођен оцем Јованом Рајаком. Након Свете Литургије уследила је свечана литија и освећење палионице свећа и црквене продавнице.

Отац Јован се обратио бившим црквеним кумовима, Слободану и Мирели Јеврић из Сремске Каменице, изразивши велику благодарност за сву несебичну љубав и доброту исказану према Светој мајци Цркви. Они су Славу предали новим кумовима, породици Јефтић из Сремске Каменице.

Литургијска свечаност је настављена славском трпезом хришћанске љубави са празничним културно-уметничким програмом. Као и сваке године дечији црквени хор нашег Храма под вођством оца Јована и сестре Маријане, својим благоугодним певањем и рециталом је увеличао свечану приредбу.