храм
храм
храм

Вести

28.04.2019.

ВАСКРС

Јутарњом Васкршњом литургијом завршавају се дани жалости и почиње празник Васкрсења, најрадоснији празник победе живота над смрћу који је основа хришћанске вере.

У храмовима се пале светла а свештеници облаче светле одежде и читају Јеванђеље о радосној вести анђела.

Почетак васкршњег славља у нашем Храму оглашен је звонима која се први пут након дана жалости оглашавају.

Са упаљеним свећама, отворивши своја срца и душе за поновни сусрет са Богочовеком који је ради нашег спасења страдао, умро и васкрсао, дочекали смо светлу радост Васкрса његовог.

Васкршњу честитку, Архиепископа Пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског Господина Иринеја и свих архијереја Српске Православне Цркве, упућену свештенству, монаштву и свима синовима и кћерима наше свете Цркве, у нашем храму, прочитао је ученик Богословије у Сремским Карловцима, Стефан Зеленковић.

Отац Јован Рајак је након Васкршње Литургије, на којој су се сви верници, предвођени постом, молитвом, покајањем и праштањем причестили, осветио ускршња јаја.

Својим парохијанима и осталом верном народу честитао је овај величанствени празник заблагодаривши још једном свим ктиторима, приложницима и верном народу, кумовима, члановима Црквеног одбора, појцима и деци која служе на Богослужењима и свима који било којим добрим делом и мишљу доприносе нашем литургијском окупљању и животу у Христу.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!