храм
храм
храм

Вести

16.04.2023.

Васкрс 2023.

Васкрсења је дан просветлимо се народи, Пасха Господња Пасха, од смрти к животу и са земље ка Небесима, Христос Бог нас преведе, док певамо победне песме. Христос васкрсе из мртвих!

Прослава празника Христовог Васкрсења, отпочела је Пасхалним јутрењем у 4.00 часова са трократним опходом око храма, а у наставку је служена и Света Пасхална литургија уз молитвено учешће великог броја верника. Храм је био премали да прими све вернике који су пристизали како из парохије, тако и са разних других страна. После завршеног богослужења, отац Јован је осветио васкршња јаја, која су потом подељена верном народу.

Са жељом да нађемо место у Богу и да Њему допустимо да нађе место у нама, да останемо приковани за Васкрсење као што је Господ био прикован за крст, отац Јован је још једном заблагодарио Богу, појцима, братији и сестрама, честитом народу Божијем на несебичној помоћи и труду у прослави овог светог и најрадоснијег празника. У својој богонадахнутој беседи, отац Јован је истакао и два нова трона за икону Пресвете Богородице Тројеручице, коју смо донели из Свете лавре манастира Хиландара, и за мошти Преподобног Антонија Великог, које се у нашем храму чувају већ неколико година. Милошћу Божијом, а љубављу и добротом верног народа, наш храм је постао потпунији и лепши.

Уследила је Васкршња приредба коју су нам као и сваке године приредили наши најмлађи парохијани на челу са вероучитељем Маријаном Ђерић. У наставку је уприличено традиционално надметање у куцању јаја, тзв. Туцијада, у којој је победу однео дечак по имену Никола.

Празнично славље настављено је у парохијски дому за трпезом љубави.

Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе! .