храм
храм
храм

Вести

29.01.2024.

Светосавски концерт

Светосавски дани и свечаности у нашем Храму отпочели су Светосавским концертом у четвртак вече 25.1.2024. Наши најмлађи парохијани на челу са хоровођама Јованом Перендијом, Нађом Пушкаревић и Стефаном Зеленковићем са пуно љубави и труда припремили су нам богат музички програм и својим славословљем и песмопојањем принели своје молитвене дарове Господу а у част и славу нашег пастира и духовног оца Светог Саве. Поред химне и песама посвећених Светом Сави, дечијег рецитала, имали смо прилике да чујемо и ауторске песме Анастасије Цветковић и Дамјана Миликића и соло наступ Јоване Карталије.

На крају програма, окупљеној публици, драгим гостима и учесницима обратио се пригодном беседом старешина Храма, отац Јован, заблагодаривши Светом Сави, који не само што нам је донео, рекао и објавио да се Бог јави, већ је то свим својим бићем живео и сведочио и све у том духу чувао и објединио кроз Бога, у духу божанства организовао. Посебне речи захвалности је упутио учесницима програма, подсетивши нас све да нас је управо кроз децу Бог удостојио светосавских тајни и ове дивне празничне вечери.

Овај концерт је, као и претходни, био хуманитарног карактера а сав новац од добровољних прилога ће бити усмерен на куповину свечаних хаљина за учеснике хора како би им улепшали и увеличали предстојеће наступе.

По традицији, љубављу и залагањем наших драгих светосавских кумова, породице Јеврић, овај празник је улепшан поклонима, светосавским пакетићима за наше најмлађе, а заједничарење је настављено у Свечаној сали нашег Парохијског дома, уз коктел и радосно дружење.