храм
храм
храм

Вести

02.05.2021.

Васкрс 2021.

Почетак васкршњег славља у нашем Храму оглашен је  звонима  у раним јутарњим сатима након чега је уследила  Васкршња Јутарња Служба и троход око цркве а потом и Васкршња Литургија којом је началствовао отац Јован Рајак. У свечаној, достојанственој и истовремено радосној атмосфери дочекан је дан Христовог васкрснућа, дан у којем Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова!  Молитвено сабрани верни народ је испунио Храм до последњег места  а један путир је једва био довољан за велики број причесника.

Отац Јован Рајак је након Васкршње Литургије осветио прелепо декорисана васкршња јаја. Уследила је васкршња приредба коју су припремили наши најмлађи уз пратњу чланица етно групе Огањ. Храмом су одзвањале најлепше васкршње песме Христос воскресе, радост донесе, Тропар и многе друге. По завршетку приредбе уследило је  традиционално надметање у куцању јаја међу нашом милом дечицом. Уз веселе повике и много смеха победу је однела малена Орезеја (крштено Цвијета) Савић и на поклон добила прелепу икону Пресвете Богородице.

У радости, озарени и обасјани светлошћу Христовог васкрснућа, окупљени народ је наставио дружење за трпезом љубави у нашем парохијском дому.
Својим парохијанима и осталом верном народу о. Јован је честитао овај величанствени празник:

Са жељом и надом да неугасива светлост Христовог Васкрсења осветли и огреје наша срца и наше душе, да о овом празнику над празницима сви осетимо радост коју су осећали Божји Апостоли, светитељи, наши богоносно преци и све небеске силе, свима вама, драга браћо и сестре и мила нам децо, срдачно честитам празник Светог Васкрсења Христовог и поздрављам најрадоснијим хришћанским поздравом

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!